christelijke meditatie
William Yang, Yoga Meditatie Qigong.
Toch is dit n rijke traditie: denk aan Lectio Divinia en het Jezusgebed. De cursus Liefdevol ontmoeten is de eerste Leergang in Nederland die zich uitsluitend richt op christelijke meditatie.Deze Leergang wil met meditatie in de christelijke traditie een weg ontsluiten voor mensen die zoeken naar een levende spiritualiteit van dag tot dag.
Christelijke meditatie.
Christelijke meditatie richt zich op de ontmoeting met God, verbindt zich met Jezus Christus en weet zich gedragen door de Geest. De Leergang Liefdevol ontmoeten verdiept door intensieve begeleiding de eigen innerlijke weg en het proces van de relatie met God.
Wat is Christelijke meditatie?
Ware Christelijke meditatie is een actief gedachteproces waarbij we onszelf overgeven aan de studie naar het Woord, erover bidden en aan God vragen om ons begrip te geven door de Geest, die ons belooft heeft om ons de weg te wijzen naar de volle waarheid Johannes 1613.
17 apr. Christelijke meditatie Geloven in Soest.
We beginnen met een ademoefening concentratie op ademhaling en houding en daarna volgt een verdiepende meditatie. In overleg maken we keuzes uit verschillende oefeningen ingebed in de christelijke tradities. Gun jezelf de kans om op een andere wijze met lijf en geest bezig te zijn.
Lex Boot over het Handboek christelijke meditatie YouTube.
Het Handboek christelijke meditatie biedt alles over christelijke meditatie: een kennismaking voor beginners en verdieping voor lezers met ervaring. In deze tijd waarin veel mensen zich overprikkeld voelen, groeit de belangstelling voor allerlei vormen van meditatie. Te midden van een bont aanbod legt de christelijke meditatieve beweging wereldwijd haar eigen accenten.
Christelijke meditatie: een beweging van in en uitstromende liefde deBezieling.nl.
Meditatie gaat om stil worden, jezelf onder ogen komen, zonder oordeel. In de christelijke meditatie is dat geenszins het geval. Wie christelijk mediteert komt bij de ander uit en bij liefdevolle ontmoeting. Voor meer informatie over christelijke meditatie kan men terecht bij de Levensboom, een zingevingspraktijk van theologe en geestelijk begeleider Mirjam Dirkx.
Kleine gids voor christelijke meditatie Lex Boot.
Deze kleine gids voor christelijke meditatie bevat geen theoretische verhandelingen, maar houdt het praktisch: mediteren, hoe doe je dat? Dit zeer toegankelijke boekje telt veertien meditaties om zelfstandig of in een groep te doen, en besteedt aandacht aan lectio divina, ignatiaanse meditatie, Taizé en Ionameditatie, mantrameditatie, icoonmeditatie, loopmeditatie en Centering Prayer.
christelijke meditatie Archives deBezieling.nl.
Home Tags archief: christelijke meditatie. Tags archief: christelijke meditatie. Populaire spiritualiteit en christelijke traditie zijn goed met elkaar te verbinden. 25 januari 2014 6 reacties. Theologie studeren vervulde aanvankelijk een eerste levensbehoefte voor Tim van Iersel. Maar op een gegeven moment werd het wel erg een hoofdding.

Contacteer ons