boeddhisme meditatie
Wat is meditatie? Freshhh.
Sinds de openbaring van Boeddha onder de heilige vijgenboom is mediteren het middelpunt geworden van het boeddhisme. De meditatie technieken die zij gebruiken zijn onderdeel geworden van het bereiken van verlichting en nirvana en de vier belangrijke gebieden: mindfulness aandachtig, inzicht, concentratie en rust.
De geschiedenis van mediteren: Mediterenleren.nl.
Meditatie in het boeddhisme. Siddharta Gautama, beter bekend als Gautama Boeddha, hij was de stichter en grondlegger van het boeddhisme duizenden jaren geleden. Oorspronkelijk was hij een verwende prins die uiteindelijk vluchte uit zijn paleis en zijn heil zocht in het zoeken naar spirituele verlichting in plaats van materiƫle rijkdom.
Boeddhisme: meditatie.
Meditatie in groepen. Mediteren hoeft niet per se een individuele bezigheid te zijn. Veel mensen vinden het juist prettig om het in groepsverband te doen. Bovendien is een leraar juist voor beginners van onschatbare waarde. Hij/zij kan vragen beantwoorden en je zo nodig tips geven bij de oefeningen. In Nederland en Belgiƫ bestaan heel wat boeddhistische organisaties die regelmatig meditatie-bijeenkomsten verzorgen. De vier waarheden. Tibet en de Dalai Lama. Boeddhisme in Nederland. Boeddhisme in de film.
Eenvoudig en goed mediteren.
Hoewel er veel is geschreven over meditatie en boeddhisme, is er ook veel verkeerde informatie verstrekt door schrijvers die denken kundig te zijn op dit gebied. De bedoeling van deze verhandeling is, om op een eenvoudige wijze de meest essentile basisaspecten van boeddhistische meditatie kort en bondig bij te brengen.
ZEN: DE BELANGRIJKSTE BASISPRINCIPES VOOR MEDITEREN YouTube.
The Honest Guys Meditations Relaxation 12034888, views. Boeddhisme en Psychotherapie Duration: 3015. Nederlands Boeddhistisch Archief 903 views. Reiki Zen Meditation Music: 1 Hour Healing Music, Positive Motivating Energy, 134 Duration: 10008. YellowBrickCinema Relaxing Music 14589606, views. Mediteren voor beginners 5 praktische meditatie tips Duration: 816.
Meditatie Wikipedia.
In de loop der tijden hebben verschillende religies en scholen nieuwe vormen en namen gegeven aan de basale meditatietechnieken, waardoor nieuwe vormen van meditatie zijn ontstaan. De tenang zou een boeddhistische vorm van meditatie zijn, verwant aan vipassana, maar is verder niet bekend in het boeddhisme.
De geluksknop meditatie werkt! Boeddhistisch Dagblad.
Het verschil met analytische meditatie zoals er in het Tibetaans boeddhisme mee wordt omgegaan is dat je het persoonlijk maakt. Als je over de dood na denkt, bij voorbeeld, denk je niet alleen na over de dood in het algemeen, maar ook over je eigen dood en de dood van geliefden.
Tibetaans-boeddhistische meditatie, Alan E. Donant.
Meditatie is een gereedschap dat ons helpt het doel te bereiken. En het doel? Een leven te leiden dat niet alleen eerder anderen helpt dan onszelf, maar ook om een leven te leiden dat alleen al door het te leven de hele mensheid ten goede komt. The Great Treatise on the Stages of the Path to Enlightenment, Tsong-kha-pa, 3 delen, Snow Lion Publications, 2000. Zie Sunrise mrt/apr 2002 voor een bespreking van deel 1, en Sunrise mrt/apr 2006 voor een bespreking van deel 2. Andere artikelen over boeddhisme.

Contacteer ons