retraite weekend klooster
Een week in een klooster met persoonlijke begeleiding.
Welkom bij de Franciscaanse Stille Retraites. Een week in een klooster met persoonlijke begeleiding. Retraiter betekent: zich terugtrekken. In een retraite trek je je een aantal dagen terug in de stilte om het leven op een andere manier te beleven, zodat je je kunt heroriënteren, nieuwe inspiratie op kunt doen, stil kunt staan bij de rijkdom die je hebt en bij de vragen die er diep in je leven.
Retraites Ruim aanbod van stilte retraites tot klooster retraites.
Tijdens dit stilte weekend staan er verschillende activiteiten op het programma waar je aan kunt deelnemen. Deze activiteiten zijn overigens geheel vrijblijvend. Lees meer onder het kopje Programma stilte retraite. Deze stilte retraite is geschikt voor zowel de beginners, degene die willen ervaren wat de stilte met hen doet, als voor de ervaren liefhebbers. Retraite Klooster tot kloosterwandeling.
retraites.
Tijdens dit weekend verdiepen we ons in drie denkers die allen in een traditie staan waarin innerlijkheid de centrale houding en drijfveer vormt: Meister Eckhart, Sören Kierkegaard en Dag Hammarskjöld. Middels dialoog, meditatie en film zal de thematiek verder worden verkend en verdiept. 2 november t/m 4 november 2018. Een retraitedag om te herademen en bij je bron te komen. Ervaar de kracht van de stilte, met het kloosterritme als inspiratiebron. Meditatie, tekstreflectie, uitwisseling, muziek, deelname aan de kloostervieringen en heerlijke kloostermaaltijden. Geniet van een dag voor jezelf! 2 november 2018. Retraitedag Innerlijk vrij. Deze korte retraite helpt je om je minder te laten bepalen door wat anderen van je verwachten of eisen en meer vanuit je eigen je eigen centrum te leven. 3 november 2018. Elke maand op een woensdagochtend een wandeling met bezinning en reflectie. De begeleiding is wisselend per keer. De te lopen route ook, alhoewel ze wel allemaal starten vanuit het klooster.
Retraite bij Zielzicht Kom onthaasten, ontdekken en genieten. Facebook. Google. Instagram. Pinterest. Twitter. YouTube.
We zijn zelfvoorzienend, zorgen samen voor tafeldekken, afruimen e.d. De kosten voor eten en drinken zijn inbegrepen in de prijs van de retraite. Gezien het karakter van de retraite kiezen we er voor om geen alcohol te gebruiken door leiding en/of deelnemers.
Top 7 markante kloosters: in retraite.
In de abdij zelf is beperkt plaats voor mannen die enkele dagen willen meedraaien in het kloosterleven, maar Slangenburg biedt iedereen de mogelijkheid voor een echte retraite. De rust van een klooster, gecombineerd met de sfeer van een kasteel. Iedereen die zich even wil terugtrekken uit de snelle dagelijkse wereld om tijd te nemen voor bezinning, meditatie of studie, kan hier terecht.
Cursussen Abdij van Egmond.
Tijdens onze retraites bent u te gast bij de monniken van de St.-Adelbertabdij en leeft u mee in het ritme van het klooster. Voor informatie over de retraite Verdieping" Contemplatie" klikt u in de linker kolom op Contemplatie. NIEUW: Iconen schilderen in de Abdij. Sporen van God in je eigen leven ontdekken. Kees Waaijman beschrijft in zijn boeken vijf stappen van innerlijke omvorming. Omvorming doelt op een persoonlijk transformatieproces waarin wij steeds dieper ademen, leven en zijn in en uit God. Het doelt op een houding waarin wij ons laten leiden door zuiverheid, liefde en betrokkenheid. Het is een weg waarin wij. Abdij van Egmond. Meer info / Inschrijven. de Stilte Spreekt november 2018 nog twee plaatsen beschikbaar. Bezinningsweekend in de Abdij van Egmond. Wat leeft er in mezelf? Hoe ziet mijn leven er uit? Welke kant wil ik op? Welke weerstanden ervaar ik? Waar vind ik de kracht? Het weekend staat in het teken van stilte.
retraite_klooster_brabant kloosterhotel ZIN.
Kies dan voor de oplaaddagen, een aantal dagen in het weekend waar u ongedwongen kunt komen onthaasten. De dagen worden ingeplant wanneer er andere gasten in het klooster zijn waardoor de prijs laag blijft maar. Bekijk de agenda voor data. Bent u op zoek naar een stilte retraite in een klooster dan is ZIN in stilte misschien een optie.
Gezocht: stilteverblijf retraite klooster of natuur Ouders Online.
Home Forum Religie en spiritualiteit Gezocht stilteverblijf retraite klooster of natuur. Gezocht: stilteverblijf retraite klooster of natuur. 13 berichten / 0 nieuw. wo, 19/01/2011 1211.: Gezocht: stilteverblijf retraite klooster of natuur. Ik zit op het moment niet echt lekker in mijn vel en wil een paar dagen er tussen uit om weer tot mezelf te komen.

Contacteer ons