meditatie retraite belgie
Stilte Retraite Drenthe Stilte Retraite in Drenthe, De Maanhoeve. Facebook.
Lees meer over mindfulness en meditatie overMindfulness en stilte retraite. Meerdaagse Hart-vipassana retraite. Vijf dagen in volledige stilte doorbrengen is een uitdagende en inspannende opgave. De Vipassana retraite is bedoeld voor mensen die al hebben geoefend met stilte en die al een deel van de weg van het hoofd naar het hart hebben afgelegd. Lees meer over stilte retraite overMeerdaagse Hart-vipassana retraite.
10 dagen stilte: mijn ervaring met vipassana deel 1 Aandachtige Blog.
Tijdens de andere meditaties mag je zelf kiezen of je in de meditatiezaal of in je eigen kamer wilt mediteren. De rest van de dag focus ik me tijdens de meditatie zo goed als ik kan op de adem die mijn neusvleugels in en uit gaat.
Paul Baatsen leven vanuit stilte Boeddhistisch Dagblad.
Daarnaast geeft hij meditatie en sacrale dans tijdens stille retraites in vzw Hara door hemzelf opgericht in 1994. Zijn spirituele zoektocht ging voornamelijk via zen bij Jacques Castermane van Centre Dürckheim en Aziz Complete Meditation. Bij Aziz volgde hij zeven retraites in India die diepgaande ervaringen en inzichten teweegbrachten. De laatste jaren waren retraites en online cursussen bij Adyashanti en de meest recente introductie in Dzogchen Tibetaanse meditatievorm het meest inspirerend. Paul Baatsen en Paul Van hooydonck leerden elkaar 20 jaar geleden kennen tijdens een retraite met Aziz in India en bleven goede spirituele vrienden.
Stilte Retraite België Stichting Taijiquan Nederland.
Dit event is voorbij. Stilte Retraite België. 8 december 2017 1000: 10 december 2017 1630.: Taiji Fightingset door Erik Elsemans, YMAA coach instructor. Gedurende het weekend verblijf je in een prachtig klooster gelegen in een mooie bosrijke omgeving. De rust in het klooster en de vele mooie plekjes eromheen nodigen uit tot bezinning, contemplatie, meditatie en aandachtig zijn.
Metta Vihara stilte en meditatie retraites voor België en Nederland.
Retraiteprogramma Wat is een retraite Retraitecentrum. Het retraitecentrum huren Prijzen en beschikbaarheid Bereikbaarheid Recensies. Wie zijn Metta Vihara en de Triratna boeddhistische beweging? Ethische richtlijnen Wie leiden de retraites ANBI-gegevens Giften. Gegevens algemeen Bereikbaarheid Links. Metta Vihara stilte en meditatie retraites voor België en Nederland.
Rusten in Zijn driedaagse retraite Moerkerke-Damme België Beroepsvereniging van Zijnsgeoriënteerde Begeleiders.
Zijnsmeditatie op woensdagochtend Utrecht. Een driedaagse retraite waarin je uitgenodigd wordt om tot diepe ontspanning te komen. Wil je ervaren wat Zijnsmeditatie en stilte met je doet? Je oefent met diep loslaten, onthechten van de woelige bovenlaag in je geest.
10 Daagse Stilte Vipassana Meditatie FitMe.
Woorden als sex, helse pijn, heerlijkheid, rust en een paar kilo lichter omschrijven mijn ervaring aardig. Aangezien ik nog midden in de retraite blues zit een mooi moment om mijn ervaring te delen. Achtergrond Vipassana Meditatie. Voor dat ik inga op mijn eigen ervaring deel ik graag wat achtergrond informatie met jullie. Vipassana betekent letterlijk de dingen zien zoals ze werkelijk zijn, het is een van Indias oudste meditatietechnieken. Meer dan 2500 jaar geleden werd het herontdekt door Gautama de Boeddha, het werd door hem onderwezen als een universele remedie voor universele kwalen, als de kunst om te leven. Deze niet-sektarische techniek heeft als doel de totale eliminering van mentale onzuiverheden en het resulterende hoogste geluk van volledige bevrijding. Genezing niet enkel het genezen van ziektes, maar het wezenlijk genezen van al het menselijk lijden, is het doel ervan. Je kunt het dus echt zien als een cursus om veel meer focus te creëren en in het nu te leven. Deze cursus kan door iedereen met elke religieuze achtergrond gevolgd worden. Mijn Vipassana mediatie ervaring heb ik opgedaan bij Dhamma Pajjota in Belgie.
Van tien dagen non-stop mediteren verander je in een bloedgeile trippende idioot VICE.
Deels voor de lol, maar ook omdat ik benieuwd was naar de therapeutische effecten. Toen ik hoorde dat meditatie een vergelijkbaar effect kon hebben, zocht ik meer informatie, en leerde ik over vipassana. Ik vond een tiendaagse stille meditatiecursus in Italië waar ik me bij aan kon sluiten.

Contacteer ons