meditatie nijmegen
Home Clarissen Nijmegen.
Temidden van de bewoners en de drukte van onze stad ervaren wij de rust en het ritme van ons dagelijks leven, waaraan ook gasten voor korte of langere tijd kunnen deelnemen. Aanbod / Activiteiten. Voor mensen die zich aangesloten hebben of betrokken voelen bij de Franciscaanse Beweging zijn er enkele leesgroepen, waar ook zusters aan deelnemen. Verder zijn er met regelmaat meditatie avonden en bezinningsdagen of weekenden.
Stichting Vipassana Nijmegen.
Stichting Vipassana Nijmegen organiseert meditatiecursussen, studiedagen, retraites en bijeenkomsten voor iedereen die zich wil bekwamen in de boeddhistische Vipassana meditatie. De Stichting Vipassana Nijmegen onderschrijft en hanteert het ethisch drieluik van de SIM Stichting Inzichts Meditatie. Meer informatie hierover is te vinden op www.simsara.nl/ethisch-drieluik.
Nijmegen Wake Up Nederland.
Wie zijn we? Wake Up Nijmegen is ontstaan tijdens de retraite met Thich Nhat Hanh in Nederland in 2009. Inmiddels zijn we een flinke groep jonge enthousiaste mensen, die genieten van het samen beoefenen in aandacht en de sfeer die in de loop van de tijd is ontstaan. Het is een open groep, waar iedereen welkom is, maar waar tegelijkertijd een gevoel van warmte en vertrouwdheid heerst. Dit maakt het samen mediteren verdiepend, het delen van ervaringen openhartig en elkaars aanwezigheid ervaren al dan niet in stilte ondersteunend. Plezier vindt altijd zijn weg in onze bijeenkomsten, soms ingetogen, soms helemaal niet. Wat doen we allemaal? Meestal ziet onze avond er als volgt uit: Kort samen aankomen in het huidige moment door ons bewust te worden van ons binnenweer hoe zit ik hier; vervolgens bewegingsoefeningen Tai Chi, Yoga, e.d; een geleide meditatie; een loopmeditatie vaak buiten, een stille meditatie en tot slot het dharma delen, oftewel het uitwisselen van ervaringen.
Gratis meditatie Grave/Nijmegen l Praktijk voel je vrij.
Voel je welkom om in stilte thuis te komen bij jezelf, bij elkaar en in je leefomgeving. Meld je aan voor deze gratis meditatie iedere tweede zondag van de maand tussen 20.00 uur en 21.00 uur. Inloop vanaf 19.45 uur.
Verblijf Stiltehuis Nijmegen.
Een dagritme kan je helpen om in een sfeer van stilte, reflectie en ontspanning je verblijf als waardevol te ervaren. Daarom bieden we een dagstructuur aan.: Gelegenheid voor gesprek. Stiltehuis Nijmegen is een project van de Fraters Maristen van de Westerhelling in Nijmegen.
Zencentrum Nijmegen Zen uit het hart Meditatie die werkt Zenmeditatie.
Agenda Dick Sensei. 2018 Zencentrum Nijmegen. Dick Verstegen Sensei. Agenda / Inschrijven. Agenda Dick Sensei. Meditatie die werkt. Ons hart is de enige sleutel waarmee wij het wonder van dit leven kunnen ontsluiten en toelaten. Uit: De tocht van het hart van Dick Verstegen Sensei.
Nu-meditatie.nl Leer mediteren Workshops en inloopavonden in Amsterdam.
Tijdens nu-meditatie workshops of open-avonden hoef je letterlijk helemaal niets te doen. Je ontdekt dat ware meditatie vanzelf komt, als je aandacht even mag rusten in dit moment. Met eenvoudige meditatie oefeningen leer je de aandacht te ontspannen. Dan is er simpelweg aanwezigheid in het Hier en Nu.
Vrijdagavond, Nijmegen Het zesde geluk.
de laatste vrijdag van de maand van 1915: tot 2045: uur in wijkcentrum De Grondel, Zwanenveld 9082, 6538 SC Nijmegen. 1905: uur welkom. 1915: uur de deur wordt gesloten. ongeveer 25 minuten eenvoudige lichaamsoefeningen. 1945: 2010: uur gedeeltelijk geleide meditatie.

Contacteer ons