metta meditatie
Literatuur Pannananda Centrum voor Yoga-Meditatie Zwolle.
De volgende boeken zijn erg geschikt als hulpmiddel bij het meer inzicht krijgen en bij de beoefening van Vipassana meditatie. Op zoek naar het hart van wijsheid van Joseph Goldstein en Jack Kornfield. Vipassana van Joseph Goldstein. Bevrijdend inzicht van Frits Koster.
NuHeino: Metta meditatie met zuster Viranani in Heino Het laatste nieuws informatie uit Heino.
Metta meditatie met zuster Viranani in Heino. Zuster Viranani is een boeddhistische non die meditaties begeleidt in verschillende delen van de wereld. Ze is ze geboren in Hawai en heeft veel gestudeerd in Thailand en Myanmar. Volgende week komt ze naar Heino.
Metta Vipassana-meditatiecentrum Groningen.
De Boeddha legde uit dat de geest gevormd wordt door waar hij verblijft. Verblijft je geest bij gedachten van metta, dan transformeer je je geest en leer je jezelf om je open te stellen en mild te zijn voor de ervaring die er is. Dit is een belangrijke reden waarom metta-mediatie een goede aanvulling is op vipassana-meditatie. Aan het eind van de open woensdagavond doen we ook vaak een korte metta-meditatie, maar ook bij retraites wordt metta-meditatie veelvuldig toegepast. Moge alle levende wezens gelukkig, gezond, veilig en in vrede zijn! Zoeken Zoeken Laatste berichten. 26 december geen open meditatieavond. Programma voorjaar 2019. 1930: Introductiecursus Insight Dialogue. Introductiecursus Insight Dialogue. nov 8 2018 @ 1930: jan 3 2019 @ 2145.: Begeleiding: Marieke Duijvestijn en Ahobel Nuytinck In deze cursus kun je kennis maken met Insight Dialogue: Wat is meditatie in dialoog?
Loving-Kindness Meditation The Center for Contemplative Mind in Society.
Metta bhavana, or loving-kindness meditation, is a method of developing compassion. It comes from the Buddhist tradition, but it can be adapted and practiced by anyone, regardless of religious affiliation; loving-kindness meditation is essentially about cultivating love. Loving-Kindness Practice Instructions.
Metta meditatie 1 Boeddhistisch Dagblad.
Merk op welk effect deze meditatie op je heeft. Je sluit af door de metta gloed te verkleinen tot een bol gecondenseerde lichtgevende energie. Deze bal blijft in je hart bewaard, klaar om in je volgende metta meditatie weer te worden vrijgegeven.
Ank Schravendeel vipassana-meditatie.
Het omgaan met verlies leerde me om aandacht te geven aan een innerlijke houding van zachtmoedigheid als basis voor opmerkzaam zijn. Van Visu Teoh en Christina Feldman leerde ik metta meditatie als methode, die ik vooral in het dagelijks leven veel gebruik.
Meditatie oefeningen, citaten en inspiratie.
Automatische piloot en Mindfulness oefeningen en tips. Liefdevolle vriendelijkheid, zelfcompassie metta meditatie. Een nieuwe ontwikkeling in de Mindfulness traditie is dat compassion training mindfulness en zelfcompassie aangeboden wordt als vervolg op de 8-weekse MBSR. Dit sluit aan bij de ontdekking in de moderne psychologie dat self-talk essentieel is.
Mettameditatie Wikipedia.
Ook het gebruik van het woord Metta of vriendelijkheid als een mantra is een mettameditatie. Wanneer metta als emotie in het hart gevoeld wordt, kan men stoppen met het gebruik van taal of woorden in de mettameditatie, en de emotie of het gevoel van metta zelf als doel in de meditatie gebruiken.

Contacteer ons